Patkányirtás vadászgörénnyel – Hatékony rágcsálóirtás

Patkányirtás vadászgörénnyel – Kevesen tudják, hogy a vadászgörény háziasítása körülbelül 2500 évvel ezelőttre tehető. Az idők során többen feljegyezték, hogy az üregi nyulak vadászata során a vadászgörényeket használták igazi társként. A vadászati célra a legmegfelelőbb vadászgörények a zömök testalkatú (álltalában hímek) 1 kg körüli példányok voltak a legalkalmasabbak. Időszámításunk kezdetén a macskák még nem voltak ismertek az udvarokban és ezért a vadászatra használt görényekkel irtatták a már akkor is zavaró rágcsálókat.

Richárd Lempel
Richárd Lempel
2023.11.23.
Viktor Mátyás
Viktor Mátyás
2023.08.14.
Eszter Turóczi
Eszter Turóczi
2023.01.19.
Profik, kedvesek és nagyon gyorsan kijöttek elfogni a patkányt. Mindenről tajekoztattak és a kutyusuk extra cuki:)
Szélvédő Javítás
Szélvédő Javítás
2022.09.06.
Ajánlom!
Tamás Fogarasi
Tamás Fogarasi
2022.08.28.
Tóth Roland
Tóth Roland
2022.06.21.
A lódarázs rendszeres látogató lett, ezért hívtuk őket. Telefonon egyeztettünk, nem volt sürgős, így 2 munkanap alatt jöttek :). 30 perc alatt végeztek, azóta nem láttuk a darazsakat. Nagyon meg vagyunk velük elégedve, de remélem nem kell többet hívni őket:) ha mégis, akkor megvan a szám!
Kriszta
Kriszta
2021.07.15.
Gabor Bicserdy
Gabor Bicserdy
2021.05.09.
Máté Nagy
Máté Nagy
2021.05.04.

A vadászgörényes patkányirtás előnyei

A paktányokhoz kapcsolódó járványok és betegségek felismerése jóval későbbre datálható, viszont zavart keltő jelenlétük és kártételük tudatos és tervezett intézkedéseket követelt meg. A vadászgörény angolul ferret, mely valószínű, hogy a latin furritus szóból ered, jelentése „kis tolvaj”. Ez minden bizonnyal utal vadon élő társaik jellemvonásaira. Európában igazából az első évszázadban jelent meg, de hamar közkedvelt lett.

Több helyen is olvashatunk arról, hogy az 1 500-as évektől a világon több helyen is valóban a patkányok irtására használták. Amerikába az 1600-as években szállították be és egészen napjainkig használják a rágcsálók irtására. A mai napig igen csak megosztja a hétköznapi embereket. Sokan háziállatként tartják,mely igazából a 1970-es évektől tapasztalható, de vannak akik kártékony állatként emlegetik és irtását szorgalmazzák.

patkányirtás vadászgörénnyelA vadász görény

A vadászatra, patkányirtásra alkalmas tulajdonságokkal rendelkező görények egyre kevésbé érhetőek el. Főként a hobbi célra és igen csak túltenyésztett görények azok, amelyek a tenyészetőktől felvásárlolhatóak. Magyarországon sokan a molnárgörényeket tartják a legmegfelelőbb tulajdonságokkal rendelkező vadászoknak. Ezek a jószágok nevüket valószínű onnan kapták, hogy a vad görényeket még a molnárok kezdték el alkalmazni a magtárak és malmok védelme érdekében.

Miért éri meg a vadászgörényes patkányirtás?

 

A görények több célú tartása és maga a görényekkel történő rágcsálóirtás, mint módszer régebbre nyúlik vissza, mint a vegyszerrel történő rágcsálóirtás. A rágcsálóirtó szerekre kiváló alkalmazkodó képességüknek köszönhetően, valamint a jogalkotók és a természetvédők nem összehangolt munkájának köszönhetően a rágcsálókban egy valós tolerancia alakult ki a rágcsálóirtó szerekkel szemben. Fontos ismertetni, hogy a tolerancia nem azt jelenti a mi esetünkben, hogy a rágcsálóirtószerek teljes mértékben hatástalanok, csupán egy magas ellenálló képesség alakult ki a rágcsálókban az engedélyezett hatóanyagokkal szemben.

Azt, hogy az engedélyezett rágcsálóirtószerek alacsony elhullási arányt produkálnak a rágcsálóknál, még az is hátráltatja, hogy a rágcsálóirtó szerek ellenszere a K1 vitamin, mely a legtöbb zöld növényben megtalálható. Így kimondhatjuk, hogy a természet ellen tenni nem lehet! A legnagyobb egyensúlyt a természet tartja fenn és akkor tesszük a legjobbat, ha mesterségesen ebbe mi nem  is akarunk beavatkozni.

Természetesen – rágcsálómentesen!

    Árajánlatkérés


    35 év

    tapasztalat

    24/4

    órás kiszállás

    Teljes körű

    garancia

    Hívjon most