Szállás és vendéglátás

A Bla-tox Kft a megoldás!

A Bla-tox Kft megtalálta annak hathatós módját, legyen akár hostel, apartman, hotel vagy luxus szálloda, hogy a szállóvendégek kártevőmentes környezetben élvezhessék ott tartózkodásukat.

Biztosítjuk:

  • a szakmailag felkészült és diszkrét megjelenésű szakembereket.
  • prémium kategóriás anyag és eszközökkel dolgozunk
  • munka módszerünk által a minimális működési zavart
  • a kártevők megjelenése esetén, a gyors helyszíni kiszállást.

 

Kérjen ingyenes felülvizsgálatot, tanácsadást a Bla-tox Kft-től!

 

Nehézségek!

A szállodaipar számára a kártevők elleni védekezés összetett feladat. Más létesítményekkel szemben hátrány, hogy az előforduló kártevők sokfélesége különböző védekezési rendszerek kialakítását és üzemeltetését, valamint nélkülözhetetlen irtási tevékenységet igényel. A kártevők megjelenésének két módja ismert. A környezetből közvetlen történő bejutás és a beszállítók vagy vendégek által történő behurcolás.

Kártevő fertőzöttség megelőzése!

A környezetből többnyire a konyhai csótány, légy, hangya, rágcsálók, míg a behurcolással a német csótány, moly, ágyi poloska, egér, patkány juthat be az épületbe. A rendelkező jogszabály előírja, hogy a csótányok, ágyi poloskák ellen évente kettő alkalommal irtószeres kezelést kell végrehajtani. Az irtószeres kezelést célszerű egy időpontban történő kivitelezéssel végrehajtani. A megfelelő módszer a permetezés, mellyel a gondosan megválasztott rovarirtószert a kártevők feltételezett tartózkodási helyére, valamint vonulási útvonalába kell kijuttatni. Ha csökkenteni akarjuk a környezeti terhelést, akkor lehetőség szerint a vendéglátóipari létesítményekhez hasonlóan célszerű a konyhákon a védekezést kialakítani. A programterv szerint történő munkavégzés lehetőséget biztosít arra, hogy elkerüljük a területre és a dolgozókra gyakorolt fölösleges toxikológiai hatásokat.

Vendéglátás

A vendéglátóipari létesítmények esetében is vannak olyan kártevők, amelyek ellen rendszeresen kell védekezni és vannak olyanok, amelyek ellen a kártevőirtó szakember által kidolgozott programtervben meghatározottak szerint lehet eljárni.  

Környezet barát módszer

Lehetőség szerint preferálni kell az irtószer mentes eljárások alkalmazását, ezek többnyire a megfigyelés és a különböző típusú mechanikai eszközök alkalmazásával lehetséges. A rágcsálók ellen a befogás és a ragasztós csapdák, a mászó rovarok ellen a ragasztós csapdák felhasználása a leghatékonyabb. A legyek elleni védekezésnek számtalan módszere ismert. A repülő rovarok ellen a legáltalánosabb, hogy épületen belül ragasztólappal ellátott elektromos rovarcsapdák kerülnek kihelyezésre. Az elektromos rovarcsapdák funkciójukkal eleget tesznek a jogszabályi kötelezettségnek, annak a kitételnek teljesülése mellet, mely vonatkozik egyúttal a csótányokra és rágcsálókra is, hogy a kártevőirtó szakember által kidolgozott programtervben meghatározásra kell kerülnie a megelőzési, az ellenőrzési és az ellenőrzés során rovar fertőzöttnek talált helyeken szükséges irtási feladatoknak, továbbá az előre tervezett munkavégzések időpontjainak. Az csapdák kisebb egyedszámú kártevőfertőzöttség felszámolására alkalmasak, de nagyobb gradáció esetén már a szakember beavatkozása szükséges. A csótányok és rágcsálók esetében programterv hiányában évente kettő alkalommal a fertőzöttségtől függetlenül irtószeres kezelést kell végrehajtani. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a madarak távoltartása és megtelepedésük megakadályozása is része kell legyen a kártevők elleni védekezésnek. A gyakorlatban az évente négy alkalommal történő ellenőrzés és kártevő megjelenése esetén a szükség szerinti kezelés külön-külön kerül szervezésre, kivitelezésre.

Miért a Bla-tox Kft?

  • Mert a gyakorlatban is alkalmazzuk az innovatív eljárásokat
  • Mert proaktív szemlélettel állunk minden helyzet elé
  • Mert a kártevők biológiájából kiindulva és az adott helyszín sajátosságai alapján szervezzük a kivitelezést
  • Mert a mottónk tükröz bennünket:
    Rugalmasság • Szakszerűség • Kártevőmentesség

Megszabadulna a problémától?

Adja meg adatait és rövid időn belül megkeressük!