Mechanikai módszerek

Távoltartás - Mechanikai módszerek

Huzalozás

Az épülethomlokzati osztó-, szemöldök- és ablakpárkányok védelmére szolgáló vékony, korróziónak ellenálló, nagy húzószilárdságú, rozsda-mentes, feszített wolfram-, acél vagy nikkelszál huzalok galambok távoltatására alkalmazhatók.

Tüskés szalag

A rozsda-mentes acélból készült, fémszalagra erősített tüskék szorosan egymás mellé kerülnek kihelyezésre.

Hálózás

FIX hálózás

A homlokzatok és a nem teljesen zárt terek hálóval történő lefedése, amely a madarak közlekedését, továbbá bejutását esetleges megtelepedését meggátolja. Ez az eljárási mód az egyik legbiztosabb és hosszú távon optimális, a kezdeti többnyire magas beruházási költsége elrettentő az épületüzemeltetők számára.

A hálók alapanyaga UV álló, így beltéri és kültéri felhasználásra egyaránt alkalmasak. Hálók széleiben bevonatos drótkötél található, hogy a kifeszítés tökéletes legyen, valamint az oldalsó részeknél kötél- vagy varrotszegély erősített, hogy a rögzítési pontoknál a lehető leginkább ellenálljon a kopásnak. A hálók felszerelése annyiból áll, hogy a drótkötél megfeszítésre, a sarokpont rögzítésre kerül.

Zsebes hálóval történő befogás

A hálót, hálókat (zsebes háló, amely a hálóba repülő madarak sérülését kizárja) kifeszített állapotban szükséges rögzíteni a területen, a vonulási útvonalakat keresztezve. A madarak befogására csak a kifeszített háló alkalmas. A madarak befogását, a hálóból történő kiszedést, az oltalom alatt lévő madarak védelme érdekében Gyűrűzési engedéllyel rendelkező személy végezheti.

Épületen belül a hálózás eredményességét befolyásolják az adott területen folyó munkálatok, valamint a területre visszajutó egyedek kirekesztése. A területet lehetőség szerint el kell zárni, hogy bejutásukat megakadályozzuk (pl. szalagfüggöny alkalmazása, nyílászárók csukott állapotban való tartása, rések-lyukak lezárása, fix hálózás..stb). A területet látogató egyedek azonosítása alapján eldönthető, hogy a munkálatokat ki végezheti. Ha oltalom alatt álló madarak jelenléte figyelhető meg a befogást Gyűrűzési engedéllyel rendelkező személy végezheti.

Épületbe beköltözött, ott fészkelő hellyel rendelkező védett madarak befogása csak az épületben történő tojásrakás, fiókanevelés megkezdése előtt lehetséges!

Az 1996. évi LIII. törvény 43. § (1) értelmében tilos a védett állatfajok egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása.

Miért a Bla-tox Kft?

  • Magasan képzett és több tíz éves szakmai tapasztalatokkal és gyűrűző vizsgával rendelkező szakembereink a legjobb megoldás problémáira
  • Mert a hatályos jogszabályoknak megfelelően és az etikai szabályok betartásával végezzük a kivitelezéseket
  • Mert az alkalmazott módszerekkel a madarak nem sérülnek
  • Mert a mottónk tükröz bennünket:
    Rugalmasság  Szakszerűség  Kártevőmentesség

Megszabadulna a problémától?

Adja meg adatait és rövid időn belül megkeressük!