Egészségügyi intézmények

egeszsegugy

Az egészségügyi intézményekben történő kártevőirtás a járványügyi és közegészségügyi kockázatok csökkentését célozza meg. A kórházak, klinikák és kisebb egészségcentrumok, házi orvosi rendelők mindegyike előnyben részesíti a megelőző rovar és rágcsálóirtást, ezért egy integrált kártevő mentesítés (IPM) rendszerű proaktív védekezés bevezetése általában nem okoz átállási problémákat. Az intézményekben az IPM üzemeltetése számtalan előnyökkel jár. Előnyei többek között, hogy a mindennapi működést minimálisan befolyásolja, nincsen fölösleges irtószer felhasználás, mely az amúgy is gyenge immunrendszerű betegeket indokolatlan toxikológiai terhelés alá helyezne, a folyamatos és pontos dokumentálás lehetővé teszi a fertőzöttségi szint nyomon követését.

Kérjen ingyenes felülvizsgálatot a Bla-tox Kft-től!

Hátrányok az egészségügyben

Az egészségügyi intézmények épületeit kiemelt műszaki állapotban és higiéniai szinten kellene működtetni. Sajnos tapasztalatunk, hogy ezeket a szükséges körülményeket jórészt nem tudják az egészségügy számára biztosítani. Az egészségügyi kártevők által terjesztett fertőzések és járványok az ilyen állapotú ingatlanokban könnyen terjednek, melynek hatásai a betegek állapotának romlása, esetleg halálos végkimenetel. A nem megfelelően szervezett és gondatlan irtási kivitelezések következményei, hogy a létesítményekben a rovarok és rágcsálók állandó jelenléte figyelhető meg. A könnyűszerrel megtelepedett és elszaporodott kártevőket rendszeres irtás mellet is nehéz küszöbszint alá szorítani. További hátrány, hogy az intézmények pénzügyi forrásai nem teszik lehetővé, hogy a kártevőirtó szakemberek alternatív módszereket is alkalmazzanak, mivel a hagyományos permetezés még mindig napjaink legelfogadottabb és olcsóbb technológiája.

Előforduló kártevők

Az egészségügyi intézményekben a rágcsálók és rovarok bármelyike előfordulhat. Vannak olyan kártevők melyek vektorok és meghatározott betegségek terjesztésében játszanak szerepet. Vannak olyan kártevők melyek jelenlétükkel és pszichés hatásukkal akadályozzák a betegek gyógyulását.

Egészségügyi szempontból az alábbiak jelentősek:

De minimum a 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről, mely rendelet 4. számú mellékletében meghatározottak szerint kell eljárni.

Miért a Bla-tox Kft?

  • Mert széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk a kártevők elleni védekezés terén.
  • Mert jártasak vagyunk a különböző típusú és méretű egészségügyi intézmény kártevőirtásában
  • Mert speciális kártevő problémákat is meg tudunk oldani
  • Mert hatékony és komplex kártevőirtást biztosítunk
  • Mert a mottónk tükröz bennünket:
    Rugalmasság • Szakszerűség • Kártevőmentesség

Megszabadulna a problémától?

Adja meg adatait és rövid időn belül megkeressük!