Élő állat befogása

Macska, Róka, Nyest, Görény…?

Épített környezetünkben időszakosan megjelenő kóbor állatok befogását végezzük szakszerűen. Több olyan eset van, amikor az állatok megjelenése kártétel nélküli, de a nyomaikból, ürülékükből egyértelműen láthatjuk, hogy jelen vannak. Cél a kártétel megelőzése, higiéniai, járványügyi veszélyek kiküszöbölése. Bizonyos esetekben a vonatkozó szabályok nem engedik jelenlétüket (pl.: élelmiszerek előállításának és forgalmazásának helyszínein vagy egészségügyi intézmények területein...stb.).

Egy állatbarát megoldás!

Az élő állat befogás hosszú folyamat, akár több hónap is lehet. Az esetek többségében az élve befogó ketrecekkel történő befogás a leginkább állatbarát megoldás. A ketrecek kihelyezése (megfelelő pozícionálása, mennyisége) tapasztalatot és körültekintést igényel és nem biztos, hogy az első alkalommal kiválasztott hely lesz a célravezető. Sok esetben a kihelyezett ketrec hatására, mivel az az állatok számára egy idegen tárgy az előzőekben már megszokott környezetben, valamint idegen szagokat is tartalmaz, arra késztetik az állatokat, hogy más közlekedési útvonalat válasszanak. A ketrecek átpozícionálása olykor rossz döntés, mivel az állatot csak egyre jobban zavarjuk és nem érjük el a befogás eredményét. A ketrecek helyben tartása és az állattal történő megszoktatása, időszakosan élelem elhelyezés a ketrecben idővel eredményre vezet. Amikor azt tapasztaljuk, hogy rendszeresen elfogyasztásra kerül a kihelyezett élelem, akkor lehet a csapdákat „beélesíteni”. A csapdák rendszeres ellenőrzés, felügyeletet igényelnek!

Van egy másik megoldás!

Környezetünkben tartózkodó állatok riasztása egy potenciális veszélyforrás generálásával, vagy szaghatások zavaróak lehetnek a nemkívánatos betolakodóknak. Elsőre az épület szerkezeti állapotát szükséges felülvizsgálni, hogy ne legyenek olyan rések, cserép elcsúszások…stb. melyek az állatok épületbe történő bejutását eredményezhetik. A kutyák legtöbb esetben természetes ellenségként tarthatóak. Közforgalomban kaphatóak olyan általában citrus és egyéb erős szaghatású készítmények melyek riasztólag hatnak, vagy az állatok tájékozódásra van hatással.  

Miért a Bla-tox Kft?

  • Magasan képzett és több tíz éves szakmai tapasztalatokkal rendelkező szakembereink a legjobb megoldás problémáira
  • Vállalkozásunk rendelkezik minden olyan szakképesítéssel (hivatásos vadász), valamint tárgyi feltételekkel, mely az állatok befogását és elszállítását, akár likvidálását teszi lehetővé.
  • Munkánkat hatékonyan és a megrendelőhöz alkalmazkodva kivitelezzük
  • Mert első mindig az élővilág és a környezetbarát technológiák alkalmazása
  • Mert a mottónk tükröz bennünket:
    RugalmasságSzakszerűségKártevőmentesség

Megszabadulna a problémától?

Adja meg adatait és rövid időn belül megkeressük!