Minőség- és környezetpolitika

Minőségbiztosítás, minőségirányítás, környezetirányítás, szabványok

Vállalkozásunk a megrendelői igényeknek megfelelően alakította ki az ISO 9001:2015 (MIR) és az ISO 14001:2015 (KIR) szabványoknak, valamint az MSZ EN 16636:2015 kártevő-mentesítési szolgáltatások tanúsítását szolgáló szabványnak mindenben megfelelő egyedi integrált minőség- és környezetirányítási rendszerét, valamint a szolgáltatáshoz szükséges dokumentálási és nyilvántartási rendszerét. Vállalkozásunk, tudatában van annak, hogy folyamatosan kockázatértékelés alapú tevékenységet kell biztosítson, ezzel is védve a közegészségügyet, a vagyontárgyakat és a környezetet.

A jól képzett kártevőirtó szakembereink mindegyike ismeri és rendelkezik azokkal az elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal, hogy az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, a szálloda és vendéglátó helyeken, az egészségügyi szolgáltatóknál és egyéb ipari létesítmények területein alkalmazott minőségirányítási rendszereknek maximálisan megfelelve történjen a rovarok és rágcsálók elleni védekezés. Megrendelőinknél, amennyiben lehetséges a kártevők elleni védekezés PCO (Pest Control Opreration) során, cégünk által már 2004-óta alkalmazott integrált kártevőirtási rendszerek IPC (Integrated Pest Control) alkalmazását preferálja. Az IPM (Integrated Pest Management) által kidolgozott és jól szervezett rendszereket, cégünknél kizárólag és minden esetben szakképzettséggel rendelkező PC (Pest Controler) hajtja szakszerűen végre. Vállalkozásunk, a területileg illetékes elsőfokú kormányhivatal által kibocsátott tevékenységi engedéllyel és annak személyi és tárgyi feltételeivel rendelkezik.

Amennyiben, nem rendelkezik még megfelelő szakemberrel, úgy szívesen nyújtunk segítséget, hogy személyre szabott minőségirányítási kézikönyve (pl.: HACCP kézikönyv) megfelelően legyen kidolgozva.

Ismereteink többek között az alábbi minőségirányítási rendszerekre, szabványokra és útmutatókra terjednek ki.

AIB - American Institute of Banking

Az 1907-ben alapított American Banking Institute (AIB) oktatási és képzési központot alapvetően a bankszektor számára hozták létre.

Tovább »

BRC - British Retail Consortium és a GFSI - Global Food Safety Initiative

A Brit Kiskereskedelmi Konzorcium (BRC) az Egyesült Királyság kiskereskedelmének vezető kereskedelmi szövetsége. Bár a BRC élelmiszerbiztonsági szabvány az Egyesült Királyságban jött létre, ma már globális szabványként ismerik el.

Tovább »

GHP - Good Hygiene practices - Jó Higiéniai Gyakorlat útmutatók

Az útmutatók célja, hogy az élelmiszeripari vállalkozók számára olyan gyakorlati iránymutatást nyújtson, amely segítséget ad a biztonságos élelmiszer előállításához.

Tovább »

GMP - Good Manufacturing Practice - Jó gyártási gyakorlat

A jó gyártási gyakorlat (GMP) olyan rendszer, amely biztosítja, hogy a termékeket a minőségi előírásoknak megfelelően gyártsák és szabályozzák.

Tovább »

HACCP

Hazard Analysis Critical Control Point - Veszélyelemzés Kritikus Szabályozási Pont

Tovább »

IFS - International Food Standard

Európai szabvány, melyet először a német kiskereskedelmi szövetség fejlesztett ki és később a francia kiskereskedelmi szövetséggel együttműködve dolgoztak át. A későbbiek során az olasz kiskereskedelmi szövetségek is részt vettek az IFS 5. verziójának kidolgozásában.

Tovább »

IPM – Integrated Pest Management

Az Integrated Pest Management (integrált kártevő mentesítés) egy olyan stratégia, mely során a rendelkezésre álló összes módszer és alkalmazható eljárás egyesítésre kerül annak érdekében, hogy az adott célkártevők egyedszámát egy olyan küszöbszintre csökkentsük, mellyel már gazdasági károkat nem okoznak vagy az emberre nem veszélyesek, illetve zavaróak.

Tovább »

ISO 22000 szabvány szerinti Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR)

A szabvány az ISO 9001 szabványra épül és logikáját, struktúráját alapul véve egységesíti a más élelmiszerbiztonsági szabványokat (pl.: HACCP).

Tovább »

ISO 9001

Az ISO 9001 a minőségirányítási rendszerek nemzetközileg elismert szabványa.

Tovább »

SQF - Safe Quality Food

Az SQF egy globális élelmiszerbiztonsági kezdeményezés (GFSI) szabvány, egy világszerte elismert élelmiszerbiztonsági tanúsítási rendszer, amelyet az Élelmiszeripari Intézet (IMI) divíziója, a Safe Quality Food Institute (SQFI) kezel.

Tovább »

TQM - Total Quality Management

A TQM olyan vállalatvezetési gyakorlat, amely a szervezet céljainak elérése érdekében a leghatékonyabb módon használja fel a szervezet rendelkezésére álló emberi és anyagi erőforrásokat.

Tovább »