Légyölő pókszázlábú (Scutigera coleoptrata)

Környezetünkben gyakran előfordul, hogy légyölő pókszázlábúval találkozunk, de nem tudjuk, hogy féljünk tőle vagy ne.

Minden más százlábútól könnyen megkülönböztethető különösen hosszú lábai miatt. Általában sárgásbarna színű, három sötét csík húzódik a testén, néha világosabb árnyékolással. 15 pár lába következtében könnyen közlekedik és az első lábak módosulásának köszönhetően könnyen vadássza le zsákmányát. A pókszázlábú, ha úgy vesszük akkor ingyenes és hatékony kártevőirtást végez otthonában, hiszen tápláléka minden háztartásban előforduló rovar, ezüstös pikkelyke, hangya, csótány, kisebb pókok, legyek..stb.

Leggyakrabban zárt nedves területeken, például fürdőszobákban, pincékben figyelhetjük meg.

A szabadban rönkök, sziklák és hasonló nedves, de védett helyek biztosítják számukra a megfelelő környezetet. Bent a lakásokban egész évben megtalálható, mivel megfelelő hőmérséklet áll rendelkezésére és ahol könnyen megtalálja zsákmányát. A pókszázlábú összefog minden olyan ízeltlábút, mely a lakásokban megtalálható. A nőstény, több mint száz tojást rak le, melyet nem őriz, nem biztosítja a védelmet. A lárvák 4 pár lábbal jönnek a világra és ahogy fejlődnek később alakul ki a legfeljebb 15 pár láb. A pókszázlábú agresszív ragadozó, de nem tekinthető az emberre veszélyesnek. Ritkán előfordulhat, hogy kis állkapcsai és ténylegesen módosult elülső lábai segítségével könnyen áthatolva az emberi bőrt megharaphat bennünket. Ekkor fájdalmat és duzzanatot érezhetünk a harapás helyén, de nem valószínű, hogy egy méhszúrásnál rosszabb tünetek mutatkoznának.

Irtása vegyszeresen megvalósítható, de hosszú távon nem biztosít teljes védelmet.

Miért a Bla-tox Kft?

  • Magasan képzett és több tíz éves szakmai tapasztalatokkal rendelkező szakembereink a legjobb megoldás problémáira
  • Az IPM (Integrated Pest Management) megvalósítására törekszünk minden ügyfelünknél, mely stratégia nem csak kiküszöböli a felmerülő problémákat, hanem proaktív megoldásokat is kínálunk a megelőzésre
  • Mert a mottónk tükröz bennünket:
    RugalmasságSzakszerűségKártevőmentesség

Megszabadulna a problémától?

Adja meg adatait és rövid időn belül megkeressük!