Ágyi poloska írtás gázzal, avagy hidegködképzéssel

Bármilyen hihetetlenül hangzik napjainkban az üzleti kártevőirtással szemben a lakossági ágyi poloskairtás vette át a vezető szerepet. Budapesten a fertőzöttség soha nem tapasztalt méreteket öltött az utóbbi időben, ami a sűrűn épült lakótömbök mellett a manapság nagyon divatossá vált „airbnb”-nek köszönhető.

Ágyi poloska írtás gázzal, avagy hidegködképzéssel
Ágyi poloska írtás gázzal, avagy hidegködképzéssel

Az ágyi poloskát éjjeli vérszívó rovarként is emlegetik. Otthonainkba könnyedén be tudjuk hurcolni, elég, ha a buszon rossz helyre ülünk le, a bevásárlószatyrunkat letesszük a földre, nyaralás után hazavisszük őket a bőröndben és még sorolhatnánk. Sajnos egészségügyi kockázata is van a poloskák okozta csípésnek, egyrészt kellemetlen viszketéssel is jár, egyesekben azonban allergiás reakció is kialakulhat. Ezek a rovarok nagyon gyorsan szaporodnak, kb. 6 petét raknak naponta, amik két hét alatt kelnek ki. Irtásuk nagyon nehéz, mivel a tojások teljesen ellenállnak az irtószereknek. Ebből adódóan egy kezelést semmiképp nem javaslunk, az első irtást minden esetben követnie kell egy megismételt kezelésnek, amit szintén vissza kell ellenőrizni és szükség esetén ismételni. A kezelés kiválasztásánál a szakember mindig felméri az adott terület fertőzöttségét. A legjobb eredmény érdekében a lehető leghatásosabb technika szükséges.

Irtásuk többféle módon lehetséges, többféle komponensű hatóanyagok egyidejű alkalmazása lehet a legjobb megoldás. Technológiailag megoldható permetezéssel, hideg ködképzéssel (ágyi poloska írtás gázzal), porozással és hővel.

A hideg ködképzéssel történő irtás egy elég új technika. Ez tulajdonképpen úgy történik, hogy egy berendezés segítségével a hatóanyagot apró, mikroszkopikus méretű cseppekké formáljuk, ami a levegőben lebegve köd formájában minden felületet bevon egy zárt térben. Az irtószer bejut minden résbe, repedésbe és a légtérben élő összes rovart elpusztítja. Megjegyeznénk itt is, hogy csak a kifejlett ágyi poloskákra biztos a módszer, ezért itt is ismételni kell a kezelést a tartós eredmény érdekében. Szintén előnye a gázos poloskairtásnak, hogy kezelés után minden száraz marad, a teljes lakás területe továbbra is élhető nem veszélyeztetve gyermekeinket és házi kedvenceinket sem.

Hívjon most