A csótányirtás menete és a szükséges előkészületek

A csótányoktól való megszabadulás egy elég összetett feladat, ami nagyobb kiadást jelenhet mind magánszemélyként, mind pedig cégtulajdonosként. A probléma megoldása sokszor nem csak a szakember segítségén múlik, sokat tehetünk mi is ellene megelőzéssel és utólagos odafigyeléssel.

A csótányirtás menete és a szükséges előkészületek
A csótányirtás menete és a szükséges előkészületek

A csótányok több mint 300 millió éve vannak jelen bolygónkon, ezért nem csoda, hogy nagyon alkalmazkodók. Noha világszerte több mint 4500 faj létezik, csak pár olyan köztük melyek beköltöznek otthonainkba. Ezek közül legismertebb a német csótány, amerikai csótány és a konyhai csótány. A csótányirtás menete egy előre megtervezett folyamat, melyhez cikkünkben adunk néhány tippet.

A rovarirtás sokaknak egyszerű feladatnak tűnhet, azonban eredményesen megszabadulni a kártevőktől nagyon hosszadalmas és nagyon bonyolult is lehet.

Az első lépés a hatékony csótányirtáshoz egy alapos nagytakarítás, különös tekintettel a konyhára és minden olyan helyiségre, ahol élelmiszert vagy hulladékot tárolunk. Ilyenkor azt is ellenőriznünk kell, hogy van e meghibásodott vízvezeték a házban, hiszen a csótányok szeretik a nedves környezetet. Az esetleges repedéseket a falakon és a nyílászárók körül is ellenőrizzük, szükség szerint javítsuk ki.

A nagyobb bútorokat húzzuk el a faltól, hogy a szakember hozzáférjen minden kritikus felülethez.

Többféle módszer létezik a csótányok irtására. Általában a permetezés vagy a gélezés technikát alkalmazzák az irtószer felvitelére. Ezt lehet kombinálni különböző csalikkal, ragacsos lapokkal. Azt, hogy milyen típusú kémiai anyagot használnak fel, a fertőzés súlyossága határozza meg.

A kezelést követően tájékozódjunk a rovarirtószerek behatási idejéről, hiszen ha eltávolítjuk takarításkor a felvitt anyagokat, nem kapjuk meg a várt eredményt.

Sok esetben nem sikerül egy kezeléssel megszabadulni teljesen a csótányoktól. Ezt több tényező is befolyásolhatja. Általában ez akkor történik, amikor nagyon elszaporodnak a rovarok, sokat vártak az irtással, vagy nagyon rosszak a higiénés körülmények. A megbízható cégek garanciát vállalnak munkájukra, amiről szintén kérjünk felvilágosítást, amikor kiválasztjuk a számunkra szimpatikus rovarirtó céget.

Miután sikerült megszabadulnunk az összes csótánytól, ügyeljünk a tisztaság fenntartására, ellenőrizzük rendszeresen az esetleges bejutási pontokat és ügyeljünk arra, hogy bevásárláskor ne hurcoljuk be magunkkal ismét a lakásba.

Hívjon most